- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- paprikaa
- chiliä
- kurkumaa
- korianteria
- 1 dl persiljaa
- 200 g auringonkukansiemeniä
- 5 dl kikherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni sipuli
- 3 rkl taikinaan + 3 rkl pinnalle oliiviöljyä
- 1 rkl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset kulhossa esim. sauvasekoittimella, mutta älä tee liian sileäksi, jotta taikinaan jää rakennetta. Pyörittele
kostutetuin käsin taikinasta pyöreitä palloja, levitä leivinpaperin päälle
pellille (voit vähän litistää) ja sivele öljyllä. Paista 200-asteisessa uunissa
n. 30 minuuttia. Käännä falafelit varovasti paiston puolessa välissä.
Samalla
paistuvat uunissa myös höysteet, eli vaikka viipaloidut, öljytyt ja maustetut
juurekset (porkkana, peruna, bataatti, punajuuri).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti