perjantai 4. syyskuuta 2015

Täytetyt kesäkurpitsat


Teimmepä tänään sesonkiruokaa. Tällä kertaa selvisimme yhdellä täyteversiolla, sillä perheen soijaton oli reissussa (siksi emme saaneet hienoa kuvaakaan, tyytykää tähän). Normipäivänä olisimme jakaneet täytteen kahtia ja tehneet toisen soijalla ja toisen jauhelihalla. Äipän mielestä täytteestä tuli bueno, nuorempi emäntä olisi luultavasti rajoittanut cajun-mausteen käyttöä. Täytettä tuli pienelle armeijalle, joten pistin taas osan pakkaseen. Siitä iloitsen sitten, kun teen täytettyjä paprikoita ja koko perhe on kotona. Selviän sitten sillä jauhelihatäytteen valmistamisella :) Ehkä jollakin kerralla rohkenen kokeilla esimerkiksi papusekoitusta soijan tilalla. Se taitaisi sopia kaikille.

2-3 keskikokoista kesäkurpitsaa
merisuolaa kurpitsojen hiottamiseen
3 dl soijarouhetta
2-3 tl cajunmaustetta (tai miedompaan makuun esim.  vain paprikaa)
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
2 dl kaurakermaa
4-6 rkl maissitärkkelystä

Halkaise kesäkurpitsat ja koverra keskeltä pehmeämpi osa pois. Pilko se ja säästä täytettä varten.
Ripottele reilusti merisuolaa halkaistujen kesäkurpitsojen päälle. Suolan tarkoitus on imeä ylimääräistä kosteutta kurpitsasta, jotta kurpitsoista ei niin helposti tule vetisiä. Jätä hikoilemaan ja täytettä valmistaessasi kuivaa välillä talouspaperilla painelemalla.

Turvota soijarouhe vedessä, laita sekaan cajun-mauste ja suola.
Kuullota sipulit ja valkosipulimurska öljyssä, lisää soijarouhe ja kääntele hetki öljyssä niin, että cajun-mauste kypsyy. Lisää tomaattimurska ja kesäkurpitsan sisus, keittele hetki. Tarkista maku.
Sekoita maissitärkkelys kaurakermaan ja lisää koko ajan sekoittaen täytteeseen. Täyte saa olla melko paksua. Jos siitä tulee liian löysää, lisää maissitärkkelystä tilkkaan kylmää vettä ja sekoita seokseen kunnes saat sopivan paksua muttei kuitenkaan kokkareista.

Kuivaa kesäkurpitsat, pyyhi ylimääräinen suola pois ja kaada täyte "kaivantoon". Jos ruuan ei tarvitse olla vegaanista, voi päälle ripotella juustoraastetta. Ilmankin oli oikein hyvää.

Paista uunissa 225 C noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti