perjantai 9. syyskuuta 2016

Kruunun sitruunamuffinsit





Tämän, kuten monta muutakin  ohjetta olen saanut ystävältäni Ruutilta, jonka tarjoama iltapala on joka kerta kuin juhla-ateria. Kuninkaan pöydässä ollaan tälläkin kertaa, ohje on kai saanut nimensä naapurimaasta, jossa tämä resepti on lainattu. Muunnelmia löytyy netistä laidasta laitaan, tämä versio on ehkä helpoimmasta päästä leipoa. Kakku tai muffinsit säilyvät hyvin muutaman päivän huoneenlämmössä ja itseasiassa paranevat ajan kanssa, joten juhlia varten voi hyvin leipoa päivän tai pari etukäteen. Kuljettamista en suosittele, murustuvat helposti (kuten kuvastakin näkyy).

Ainekset (n. 12 muffinsia)
3 luomumunaa
1½-2 dl hunajaa tai vaahterasiirappia
150 g (vähän vajaa 4 dl) jauhettua mantelia
3/4 dl perunajauhoa, maissijauhoa tai niiden sekoitusta
1½ tl leivinjauhetta
2 keitettyä perunaa muusattuna
125 g sulatettua maidotonta margariinia
½ sitruunan raastettu kuori

Tee näin:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen
2. Vaahdota munat ja hunaja/vaahterasiirappi
3. Sekoita jauhettu manteli, jauhot ja leivinjauhe. Lisää muusattu peruna, rasva ja sitruunankuori muna-sokerivaahtoon. Vatkaa sileäksi taikinaksi.
4. Kaada taikina muffinsivuokiin tai voideltuun uunivuokaan (halk. 22-23 cm). Paista muffinseja n. 15-20 min tai kakkua uunin alatasossa n. 50-55min. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti