perjantai 18. marraskuuta 2016

Kaiketon jäätelö (sokeriton, maidoton, pähkinätön, soijaton, gluteeniton, vegaani)


2 dl kaurakermaa
2 dl kookoskermaa
1 iso pakastettu banaani
2 rkl tahinia (tai pähkinävoita, jos ei allergiaa)
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl vaniljajauhetta

 Jäätelöön paras banaani on jo kunnolla kypsä, sellainen jonka kuoreen on tullut jo hieman ruskeita pilkkuja. Pilkon ylikypsät banaanit pakasteeseen, josta ne ovat käyttövalmiita herkutteluhetkiin tai vaikkapa puuron jäähdyttämistä varten. Pakastetusta banaanista tulee jo yksinäänkin hyvä jäätelö, jonka voi maustaa marjoilla, kookossokerilla tai vaahterasiirapilla mieleisekseen. Tässä ohjeessa nyt vähän jotain muutakin höystettä :)
Myös muut jäätelön ainekset on hyvä oll kylmiä jo valmiiksi, joten pidä kaura- ja kookoskermaa jääkaapissa  yön yli (tai pakasta hetken aikaa jos kiirus tuli). Kippaa kuppoon ja surauta sauvasekoittimella soseeksi.
Perusohjetta voi tuunata maustamalla esim. a) jäisillä marjoilla, b) kanelilla ja kaardemummalla, c) piparkakkumausteella, d) suklaarouheella tai e) omalla mielikuvituksella. 
Minä löysin kirpparilta jäätelökoneen, joten käytän sitä, mutta ilman konetta voi massan pakastaa tikkujäätelömuotteihin tai vaikkapa mukeihin, joihin lisää muovilusikan tikuksi. Jäätelökonetta käytettäessä kannattaa muistaa, että karkeammat höysteet (pähkinärouhe, kaakaonibsit tms) kannattaa lisätä vasta kun kone on muutaman minuutin vaivannut massaa, niin höysteet eivät kivety paakuksi astian pohjalle. Sama valumisongelma on hyvä huomioida muitakin keinoja käyttäessä.
Ja eipä sitten kuin herkuttelemaan. Kuvassa jätskin kaverina on suklaakakku, pakastettuja vadelmia ja vaahterasiirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti