tiistai 5. joulukuuta 2017

Saag paneer (gluteeniton, tarvittaessa vegaani tai soijaton)

Saag paneer leipäjuustolla. Vegaaniversiossa leipäjuusto vaihdetaan tofuun.

Tämän intialaisvivahteisen  herkkuruuan ohjeen sain Maaritilta, joka sai sen lehdestä, jonka nimeä ei muista:) Nyt, kun lähdeviittaukset menivät kutakuinkin sinne päin, siirrytään itse ruokaan.

Huomaan, että listaan alkaa kertyä yhä enemmän nopeita ja helppoja reseptejä - jotka vieläpä maittavat nirsommillekin perheenjäsenille. Tämä on ruoka jälleen eräs näitä arjen pelastuksia.
Kastike on nopea (noin 20-30 min), joten ensin kannattaa laittaa riisien keitto alulle.

Tarvitset:
1 reilun kokoinen sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 kl öljyä
2-3 tl garam masalaa
1 til juustokuminaa eli jeeraa
½ tl tuoretta inkivääriä
2 pss (150g) pakastepinaattia
2 dl kermaa (vegaaniin kaurakermaa tai kookoskermaa)
1 tl suolaa
puoli kiekkoa leipäjuustoa tai 1 pkt tofua (veg.)

Tee näin:
Kuori ja pilko sipulit ja kuullota niitä hetki.
Lisää garam masala, jeera ja inkivääri. Kuullota noin minuutin ajan.
Lisää jäiset pinaatit jakuumenna, kunnes ne ovat sulaneet.
Lisää kerma ja juusto/tofu. Mausta suolalla.

Tarjoa riisin kanssa. Proteiinia annokseen saa, jos käyttää riisin sijasta kvinoaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti