sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Raparperipiirakka (gluteeniton,soijaton, pähkinätön, vegaani, ei valkoista sokeria)



Tähän aikaan keväästä raparperit ovat parhaimmillaan ja uusien piirakkareseptien kokeileminen kiehtoo.Tämän ohjeen löysin pullantuoksuisestakodista. Ehdin juuri napata kuvan piirakasta ennen kuin viimeinenkin palanen katosi parempiin suihin. Koska piirakka oli yksinkertainen tehdä ja tuntui maistuvan, teemme tätä toistekin.

POHJA:
2,5 dl gluteenitonta kauramaitoa tai mantelimaitoa
2 dl kookossokeria tai vastaava määrä vaahterasiirappia tai agavesiirappia
0,8 dl kookosöljyä
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 tl vaniljajauhetta
1/4 tl  inkivääriä
3-4 dl pilkottuja raparperinvarsia

PINNALLE:
2 rkl kookosöljyä
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl kaurajauhoja
3 rkl kookossokeria
1/2-1 tl kanelia

VALMISTUS:
  • Sulata kookosöljy juoksevaksi.
  • Sekoita keskenään kasvimaito, kookossokeri ja mausteet. 
  • Lisää joukkoon öljy, jauhot ja leivinjauhe sekä lopuksi raparperipalat.
  • Jos taikina tuntuu liian jäykältä, lisää vielä loraus kasvimaitoa.
  • Kaada taikina kookosöljyllä voideltuun vuokaan ja tasoita pinta.
  • Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja murustele seos piirakan pinnalle.
  • Paista kiertoilmauunissa n. 200 asteessa n. 45 minuuttia (riippuu uunista, kokeile kypsyys taikinatikulla).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti