sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Perunarieska (G, M, S)



Tämä on mainio tapa käyttää ylijäänyt perunamuusi. Keitän muusin veteen ja höystän kaurakermalla, jolloin se sopii myös maidottomille (ja soijattomille). Käyttämällä gluteenittomia jauhoja rieskat ovat mehevä ja edullinen vaihtoehto kaupan gluteenittomille leiville. Jos maito ei ole ongelma, rieska on tuoreeltaan suussasulavaa ihan vain voin ja juuston kanssa, mutta maidottomille rieskan päällä maistuu esimerkiksi avocado. Nyt, kun olin idättänyt sinimailasen siemeniä, herkuttelin avocado-itu-päällisillä. Vegaaneiksi rieskat eivät taipuneet, koska niissä on kananmunaa.

Perunarieska (6-8 kpl)
5 dl notkeaa perunamuusia
2 luomukananmunaa
2,5 dl ohrajauhoja (gluteenittomiin 2 dl gluteenittomia jauhoja)
1/2 tl suolaa

Sekoita aineet ja taputtele jauhotetuin käsin leivinpaperille litteiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla muutama reikä. Paista 250 asteessa noin 10 min kunnes rieskoihin tulee ruskeita pilkkuja. Syö lämpimänä:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti