tiistai 22. joulukuuta 2015

Gluteeniton herkkumysli

Gluteeniton mysli. Kuva: Suomen yrityskuvaus/Markku Heikkilä

4 dl Gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl hirssihiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1-2 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
5 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 dl kookosöljyä
1 tl kanelia
ripaus suolaa
2 dl kuivattuja hedelmiä/marjoja (omenoita, rusinoita, taatelia, karpaloita, mustikoita tms.)

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, hirssihiutaleet, auringonkukansiemenet, kookoshiutaleet ja rouhitut pähkinät. Lisää hunaja/vaahterasiirappu, öljy ja halutessasi mausteet. Sekoita hyvin.

Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Sekoita noin 5 minuutin välein paahtamisen aikana. Tarkkaile, ettei mysli pääse palamaan.

Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut hedelmät tai marjat. Säilytä kannellisessa lasipurkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti