tiistai 22. joulukuuta 2015

Piparkakut (gluteeniton, ilman valkoista sokeria)

Gluteenittomat piparit ja herkkumysli. Kuva: Suomen yrityskuvaus/Markku Heikkilä


Gluteeniton leivonta ei aina ole helppoa, mutta tämä taikina oli melko vaivatonta työstää.
Ohjeen nappasin jostakin Facebook-ryhmästä, mutta harmi kyllä en muistanut laittaa tekijän nimeä ylös, jotta voisin laittaa kiitoksia oikeaan osoitteeseen. Tänä vuonna pipareita päätyi joululahjoiksikin yhdessä kotitekoisen herkkumyslin kanssa.

300g voita (tai maidotonta margariinia)
2 dl kookossokeria
2 luomumunaa
n. 6 dl gluteenitonta jauhoa (itse laitoin 3 dl riisijauhoa ja 3 dl tummia Jyttejauhoja)
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl pomeranssinkuorta (tai 3-4 tl piparkakkumausteseosta)
1 tl soodaa
1/2 dl vaahterasiirappia

Anna voin pehmetä ja vatkaa siihen kookossokeri. Lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet yhteen ja vatkaa voi-kookossokeri-munaseokseen. Lisää vaahterasiirappi ja tarpeen mukaan jauhoja kunnes taikina tuntuu helpostikäsiteltävältä. Anna oleentua jääkaapissa muutaman tunnin tai vaikka yön yli.

Kauli noin 3 mm paksuksi ja leivo pieniksi pipareiksi (eivät rikkoonnu yhtä helposti). Paista 175 asteen lämmössä 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti