maanantai 16. marraskuuta 2015

Linssipihvit ja kasvishampurilaiset



Linssipihvit

3 dl linssejä
n. 500g bataattia tai porkkanaa
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 dl mantelijauhoa
3 kananmunaa (vegaaniin 3 rkl soijajauhoa)
1/2 dl öljyä
Suolaa
Mustapippuria
Oreganoa
Paprikaa

Huuhtele linssit ja kiehauta niitä hieman pehmeämmiksi (esim. puolet pakkauksen kylkeen merkitystä keittoajasta). Kuori ja raasta porkkanat/bataatti. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki aineet yhteen ja muotoile pihveiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin n. 15 min. kunnes pihvit saavat hieman väriä. 

Vinkki vauvojen äideille: Ota taikinasta osa erilleen ennen kuin lisäät mantelijauhoa, suolaa, paprikaa ja pippuria. Tee vauvalle omat pihvit tai keitä soseeksi. Linssejä voi antaa 7-8 kk ikäisestä lähtien ensin pieninä makuannoksina, sitten enemmän.

Linssipihvit käyvät toki pääruuaksi, mutta tällä kertaa herkuttelimme hampurilaisilla. Täysjyväruisleivän (gluteenittomille tietenkin gluteeniton leipä) väliin laitoin pihvin lisäksi pestoa, tomaattia, mung-pavun ituja, jääsalaattia, suolakurkkua ja liveten nyt vegaaniruokavaliosta laitoin myös viipaleen juustoa ja vähän aiolia, mutta nämä voi toki jättää pois tai korvata maidottomalla juustolla.



1 kommentti: