tiistai 25. elokuuta 2015

Lempeän tulinen linssi-kookoskeitto

Ohjeesta tulee noin 8 annosta. Teen usein ison annoksen sosekeittoa, koska sitä on helppo pakastaa. Näin saan toisinaan vapaapäivän safkahommista. Mutta jos ei omista viiden litran kattilaa, ohjeen voi hyvin puolittaa.

1/2 dl oliiviöljyä
1 tl     chilitahnaa tai chilijauhetta
1 tl     raastettua inkivääriä
1 tl     korianteria tai garam masala -maustesekoitusta
400 g porkkanaa
100 g selleriä
100 g palsternakkaa
3        sipulia (reilun kokoisia)
3-6    valkosipulinkynttä
1 kg  tomaattimurskaa
6 dl   vettä
400 g punaisia linssejä
3       kasvisliemikuutiota tai 4 tl yrttisuolaa
500g kookosmaitoa

Kuori ja paloittele porkkanat, selleri, palsternakka, sipuli ja valkosipuli. Kiehauta öljyssä chili, inkivääri ja korianteri/garam masala ja lisää paloitellut vihannekset. Kääntele hetki ja lisää tomaattimurska ja vesi. Keittele miedolla lämmöllä vihannekset lähes pehmeiksi ja lisää linssit. Kun linssit ovat kypsät, mausta suolalla/liemikuutioilla. Soseuta tasaiseksi esim. sauvasekoittimella ja lisää lopuksi kookosmaito.

Sopan voi höystää esim. paahdetuilla auringonkukan ja kurpitsansiemenillä tai jos ruuan ei tarvitse olla vegaania, vaikkapa turkkilaisella jogurtilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti