maanantai 9. toukokuuta 2016

Banaani-kookoskeksit (G, M, S,Veg,pähkinätön)



Yksivuotissynttäreitä varten etsiskelin keksien ohjetta, jossa ei olisi turhan paljon sokeria, vehnää tai muutakaan "höttöä" ja joka vielä maistuisi hyvältä. Täydellinen yhdistelmä löytyi Kiitos hyvää -blogista.

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelijauhetta (tai manteleita – rouhi sauvasekoittimella)
3 banaania
1,5 dl pakastemustikoita (tai n. 100g sokeritonta tummaa suklaata)
5 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl kotimaista hunajaa (vegaaniin vaahterasiirappia tai agavesiirappia)
1 tl vaniljauutetta
0,5 tl suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelijauho/rouhe, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja suola kulhossa. Soseuta banaanit esimerkiksi haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita banaanisose kuivien ainesten sekaan. Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa ja sekoita taikinaan. Lisää myös hunaja ja vaniljauute. Sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi sekaan jäiset mustikat, sekoita vain parilla kauhaisulla, jotta mustikat eivät värjää taikinaa. Tai erityisherkuttelupäivänä laita mustikoiden tilanne suklaarouhetta.
Annostele taikinasta parin ruokalusikallisen kokoisia palloja uuninpellille leivinpaperin päälle. Litistä palloja esimerkiksi lusikalla. Voit lisätä keksien pinnalle halutessasi muutaman mustikan ja kookoslastun. Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet kultaisenpaahteisen sävyn. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti