tiistai 25. elokuuta 2015

Mustikka-suklaakakku (tai muffinsit)


  • 150g maidotonta leivontamargariinia
  • 1½ dl vettä
  • 2-3 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (steviaa, kookossokeria, agavesiirappia tai hunajaa)
  • 3 dl gluteenittomia jauhoja (tummia Jyttejauhoja riittää 2 dl)
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria (tai vaniljauutetta)
  • 2 luomumunaa
  • Maun mukaan mustikoita, vadelmia tai muita sattumia (n. 1/2 - 1 dl yleensä riittää)
  • Voiteluun esim. kookosöljyä ja kookoshiutaleita


Laita uuni lämpiämään (175 C).
Voitele kakkuvuoka, jauhota. Kookosöljy ja kookoshiutaleet käyvät mainiosti, mutta toki leivontamargariinia ja gluteenittomia jauhoja voi niiden puutteessa käyttää tai jos kookos ei maistu.
Sulata margariini kattilassa. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Jos käytät nestemäisiä makeutusaineita (hunajaa, agavesiirappia, vaahterasiirappia tms.), sen voi sekoittaa tähän seokseen. Tarkista, mikä määrä on sopiva suhteessa sokerin määrään, esim. hunajaa tarvitaan 3/4 sokerin määrästä, agavesiirappia vain 1/2. Paras tulos tulee sekoittamalla eri makeutusaineita. Tarkista makeus lopuksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munien rakenne rikki (ei tarvitse vaahdottaa).
Lisää munat kuiviin aineisiin, sitten vesi-voi. Sekoita/vatkaa.
Kaada vuokaan ja laita väliin mustikoita tms.
Paista 175C n. 30 min.
Säilyy huoneenlämmössä useita päiviä (tai meillä ei kyllä säily, kun se loppuu jo aiemminJ)


Tämä kakku sopii vuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm tai tavalliseen kuivakakkuvuokaan. Isompaan vuokaan (26-28 cm) olen kasvattanut ohjetta yhdellä kolmanneksella eli voita 200g, vettä 2dl jne.) Silloin paistoaika on 40-45 min. Muffinsien paistoaika on noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tein tästä reseptistä sitruunakakku version. Veden tai osan siitä korvasin sitruunamehulla, jätin kaakaojauhon pois, lisäsin tilalle vähän gluteenittomia jauhoja ja raastoin vielä sitruunan kuoren mukaan mausteeksi. Lopputulos oli varsin mehevä ja herkullinen sitruunakakku.

    VastaaPoista