keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Falafelit uunissa


 
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • paprikaa
  • chiliä
  • kurkumaa
  • korianteria
  • 1 dl persiljaa
  • 200 g auringonkukansiemeniä
  • 5 dl kikherneitä
  • 2  valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 3 rkl taikinaan + 3 rkl pinnalle oliiviöljyä
  • 1 rkl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa esim. sauvasekoittimella, mutta älä tee liian sileäksi, jotta taikinaan jää rakennetta. Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pyöreitä palloja, levitä leivinpaperin päälle pellille (voit vähän litistää) ja sivele öljyllä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Käännä falafelit varovasti paiston puolessa välissä.

Samalla paistuvat uunissa myös höysteet, eli vaikka viipaloidut, öljytyt ja maustetut juurekset (porkkana, peruna, bataatti, punajuuri).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti