maanantai 14. syyskuuta 2015

Syyssadon kastike

Kuva: Suomen yrityskuvaus/Markku Heikkilä


3 rkl öljyä
1 iso sipuli
3-4 kookasta porkkanaa (n. 400 g)
n. 400 g kesäkurpitsaa
n. 200 g herkkusieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
n. 200 g pensaspapuja
5 dl/500g kookosmaitoa
yrttisuolaa
mustapippuria
(chiliä)

Kuullota karkeaksi raastettu porkkana ja pilkottu sipuli öljyssä. Kun ne ovat pehmenneet, lisää pilkottu kesäkurpitsa, sienet ja pensaspavut. Kääntele niitäkin hetki. Lisää mausteet ja kookosmaito.
Tarjoa keitetyn perunan tai (gluteenittoman) pastan kanssa.

Ohje on helppo ja edullinen, kun suurin osa tarpeista löytyy tähän aikaan vuodesta kasvimaalta. Kolmihenkinen raati piti ohjeesta pienin tuunauksin: yksi lisäsi suolaa, toinen chiliä ja kolmas noukki pavut pois. Jos kastikkeesta haluaa paksumpaa, voi sitä suurustaa lisäämällä loppuvaiheessa tilkkaan kylmää nestettä hieman Maizenaa ja lisäämällä kiehuvaan kastikkeeseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti