maanantai 21. syyskuuta 2015

Kasvispiirakka

Tämä helppo ja herkullinen ohje on pelastanut monta kertaa tarjoilut kiireessä tai yllätysvieraille. Uuni kannattaa laittaa päälle ensimmäisenä, koska piirakka valmistuu paistokuntoon noin vartissa.

Pohja:
2 dl perunahiutaleita (tai 1 pss Mummon mielihyvä perunahiutaleita tai 2 1/2 dl maidotonta perunamuusia)
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl suolaa
1 dl öljyä
2 dl kylmää vettä
Sekoita ensin kuivat aineet, lisää öljy ja vesi, sekoita.

Täyte:
Haluamiasi kasviksia, kiireessä esim. wokki-vihannespussi.
Munamaito: 2 dl kaurakermaa, 2 luomumunaa, yrttisuolaa, paprikajauhetta, oreganoa.
Jos syöjät eivät ole maidottomia, päälle voi laittaa myös juustoraastetta kuten kuvassa, mutta piirakka on oikein hyvää ilmankin.

Paista 200 C, 35-40min (hieman kauemmin, jos kasvikset olivat jäisiä) kunnes munamaito on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti