keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Suppilovahvero-ohratto



Tämä ohje löytyi Torino Ohrahelmi-pakkauksen kyljestä ja tuunasin sitä vain hieman.
Gluteenittoman version saa tekemällä ohraton sijaan risoton eli vaihtamalla ohrahelmet riisiin ja kypsentämällä riisin valmistusajan mukaan. Kuva on keväältä, jolloin sattui olemaan parsa-aika, mutta höysteet eivät ole välttämättömiä.

1 Sipuli
2 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
200-300 g suppilovahveroita
2 1/2 dl ohrahelmiä (gluteenittomaan riisiä)
7 dl vettä 
1 kasvisliemikuutio tai 1-2 tl yrttisuolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta

Hienonna sipuli ja kuutioi porkkanat. Kiehauta paprika öljyssä, lisää sipuli, porkkanakuutiot ja sienet.
Hauduttele hetki öljyssä. Lisää ohrahelmet ja anna kuullottua hetki. Lisää vesi ja loput mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti